Τρωαδίτισσες στα Κάτω Πατήσια: Προβολή του ντοκιμαντέρ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Spread the love

Το 8ο ΓΕΛ Αθηνών, ο Σύλλογος Αποφοίτων του Η΄ και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζουν – το τελευταίο Παρασκήνιο – «Τρωαδίτισσες στα Κάτω Πατήσια», του Γιώργου Σκεύα.

Το 8ο Γενικό Λύκειο Αθηνών είναι ένα σχολείο ιστορικό, µε έναν εντυπωσιακό αριθμό επιτυχημένων και επιφανών αποφοίτων στα Γράμματα, τις Τέχνες, τις Επιστήμες, την Πολιτική, τον στίβο της ζωής.

Ο Γιώργος Σκεύας κινηματογράφησε τις εργασίες του Θεατρικού Εργαστηρίου του σχολείου κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς (2012 – 13) και δημιούργησε ένα ξεχωριστό και πολύτιμο επεισόδιο για την εμβληµατική εκπομπή Παρασκήνιο. Στην ταινία αποτυπώθηκε η πρόθεση να ερευνηθεί ο κόσµος της Τραγωδίας και η σύνδεσή του µε το Δηµοτικό Τραγούδι, για να τιµηθεί η σπουδαία Δόµνα Σαµίου, που µόλις είχε αποβιώσει. Φέτος συµπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατό της και η προβολή τιµά τη ζωντανή µνήµη της.

Το Παρασκήνιο αυτό έμελλε να είναι το τελευταίο που γυρίστηκε και δεν προβλήθηκε ποτέ, γιατί προσέκρουσε τότε στο αλήστου μνήµης «μαύρο της ΕΡΤ».

Η εκδήλωση επιδιώκει να κοινωνήσει στην πόλη τις προσπάθειες για καλλιτεχνική παιδεία που γίνονται σε ένα δημόσιο σχολείο όπως είναι το 8ο και απευθύνονται σε όλους τους μαθητές, ελληνόπουλα, παιδιά μεταναστών και τάξεις προσφύγων που φοιτούν στα θρανία του.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Διάρκεια ντοκιμαντέρ: 50 λεπτά

Επιμέλεια εκδήλωσης Θάνος Τσακνάκης

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Code with in Sofia, Bulgaria | Изработка на сайтове и SEO оптимизация от blog7 | WordPress