Επανένωση και επιστροφή στις συναυλίες για τους Roxy Music

Spread the love

Έντεκα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία περιοδεία των θρύλων της glam rock, Roxy Music, με μόνη εξαίρεση την εμφάνιση στα πλαίσια της εισόδου τους στο Rock And Roll Hall Of Fame το 2019. Η πολυετής σιωπή τους έλαβε τέλος με την πρόσφατη (7 Σεπτεμβρίου) εμφάνισή τους στο Scotiabank Arena του Τορόντο, τον πρώτο σταθμό της επετειακής βορειοαμερικανικής και ευρωπαϊκής περιοδείας των Roxy Music με αφορμή τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους το 1972.

Η σύνθεση των Roxy Music στην τρέχουσα περιοδεία περιλαμβάνει τον μακροχρόνιο frontman Bryan Ferry, καθώς και τον κιθαρίστα Phil Manzanera, τον multi-οργανίστα Andy Mackay και τον ντράμερ Paul Thompson. Ο Brian Eno, το έτερο γνωστό πρώην μέλος της μπάντας, δεν συμμετέχει. Σε βίντεο από το πρόσφατο σόου στο Τορόντο, οι Roxy Music δεν ακούγονται σαν ένα συγκρότημα που έχει απομακρυνθεί από τις ζωντανές εμφανίσεις για μια δεκαετία και πλέον.

Τα μέλη των Roxy Music είναι σίγουρα μεγαλύτερης ηλικίας και ο Bryan Ferry έχει μια τραχιά ποιότητα στη φωνή του που έρχεται σε αντίθεση με την μουσική που χαρακτηρίζεται από μελωδικότητα και ευαισθησία. Κρίνοντας από βίντεο του ακροατηρίου και από κριτικές, οι ήχος των Roxy Music ακουγόταν πλούσιος και πολυεπίπεδος, χάρη στην πληθώρα μουσικών που περιοδεύουν μαζί με τα μέλη, χωρίς να λείψει γκρίνια για την απόδοση του τραγουδιστή. Ο δεύτερος σταθμός του tour ήταν η Ουάσινγκτον στις 9 Σεπτέμβρη, ενώ η περιοδεία θα συνεχιστεί με εμφανίσεις τόσο στην Αμερική όσο και στη γενέτειρα του συγκροτήματος, τη Μεγάλη Βρετανία, όπου θα παίξουν σε Λονδίνο, Μάντσεστερ και Γλασκόβη.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που τα μέλη έπαιξαν μαζί ως συγκρότημα ήταν το 2019, στην τελετή του Rock And Roll Hall Of Fame, όπου τους εισήγαγαν οι Simon Le Bon και John Taylor των Duran Duran. Παρόντες ήταν ο Bryan Ferry, ο Andy Mackay και ο Phil Manzanera, ωστόσο απουσίαζαν οι Brian Eno και Paul Thompson.

Πηγή: stereogum.gr
Φωτογραφία: Bryan Ferry

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Code with in Sofia, Bulgaria | Изработка на сайтове и SEO оптимизация от blog7 | WordPress